Koningsnacht

Altijd iets om naar uit te kijken, zo’n nationale feestdag. Helaas was het niet zulk lekker weer de avond van 26 op 27 april. Dankzij de bekende namen op de Parade en de tent op de markt stond er toch wel publiek, maar een beetje meer had best gemogen.

Mijn avond begint op de markt. Dr. Robinson, resident bij P79, geeft een voorproefje van zijn nieuwe werk. Hij gaat meer live drummen naast het draaien van plaatjes. Wat hij op Koningsnacht laat zien is een try out, die hij enkele weken later, met Jazz in Duketown nog eens dunnetjes overdoet in het Plein.
Dat de act het publiek bevalt, wordt snel duidelijk: alle visitekaartjes van Robinson die op het podium lagen zijn weg. Aangezien ze niet op de grond liggen zijn ze meegenomen door enthousiastelingen. Of gebruikt om tips van te draaien.
Het podium gaat om 12 uur – helaas – al dicht.

IMG_2816

Op naar de Parade!

Nog net op tijd voor een paar nummers van Memphis Maniacs. De podiumbeesten maken on stage een mash-up van allerlei nummers, van Golden Oldies tot de hedendaagse pop. Zo ging Lady Gaga’s Bad Romance over in een Losing my Religion van R.E.M., om daarna te veranderen in Push It van Salt-n-Pepa.

De occasional zatte Bossche doos bralt lekker mee, ze is niet de enige. De rest van het publiek kan de muziek ook waarderen, de hele Parade staat vol. De Maniacs in matchende shirts, of juist in een blote bast met leren jasje en bijpassende beginnende artiestenbierbuik zingen nog meer nummers aan elkaar in hun Engelstalige act.
Ondertussen zijn we alweer beland bij de toegift: No Limit van 2 Unlimited en daarna nog de clichéafsluiter Bitter Sweet Symphony van The Verve.

Met een laatste ram op de snaren van de glow-in-the-dark gitaar is de conclusie duidelijk. De act – en dat is het zeker – is erg gerepeteerd maar laat een goede sfeer na. Die afterparty komt er wel. Het is ook pas kwart voor 1.

Nog even luisteren we naar de MC, die het programma van morgen mededeelt. Daarna is daar de oprotmuziek, het auditieve equivalent van tl-licht: Kedeng kedeng van krullebol Guus Meeuwis. Dus wij zijn ervandoor. Tot morgen!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s