“Op een gegeven moment ga je mensen uit het publiek herkennen”

Vrijdag 24 en zaterdag 25 oktober was het B*There festival op de Parade in Den Bosch. En waarom? De organisatoren vinden dat ‘Den Bosch wel wat meer mag bruisen,’ zo zeggen ze op hun site. Het festival richt zich op jongeren en wordt dit jaar voor de negende keer gehouden.

Het is duidelijk te zien dat meerdere culturele instellingen meegewerkt hebben aan de aankleding van het feest. Er zijn hoge stellages, de ‘lichtcontrole’ en grote schilderingen om het terrein vorm te geven. De grote containers waar van alles te zien en te doen is, komen op verschillende plekken terug. In sommige hangen beeldschermen, op andere is met graffiti een piece gespoten. Alles bij elkaar zorgt voor een aankleding die ik verrassend vond en niet op veel andere plekken tegen ben gekomen.

IMG_1849

Ik spreek Dirk Voets van Straight from the Fridge, een Bossche funk- en soulband. In 2008 speelde hij al saxofoon bij de band en nu ragt hij daar op een basgitaar. Op zondagavond vertelt hij in de Cordes over het festival, publiek en optreden.

“Je zou wel kunnen zeggen dat we iets hebben met B*There. Via hen hebben we de kans gehad om een clip op te nemen, die staat op youtube en werd de festival tune. We hebben hier meerdere malen gespeeld, volgens mij was onze allereerste EP release ook op B*There. In het optreden vrijdag hadden we van tevoren al heel veel zin, op het podium was denk ik goed te zien dat we echt plezier maakten. De energie was er zeker. Het publiek was aan het begin een beetje afwachtend, maar daarna stonden ze lekker te dansen. De meeste bandleden spelen het liefst ‚Let it go’. Niet eens perse dat dat de favoriet is, maar er gebeurt iets in de band, het rockt gewoon. De aankleding van het festival was leuk, kleurrijk, veel te zien. Ik ben langs heel veel bandjes geweest, de Koppensnellers waren tof, hun concept ook. Voor ons is het toch een beetje een thuiswedstrijd, om in Den Bosch te spelen, op een gegeven moment ga je ook mensen uit het publiek herkennen die vaker komen. Sowieso blijft optreden leuk, soms spannend: de reacties uit het publiek, het samenzijn en vooral het muziek maken met elkaar.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s